miercuri, 13 iunie 2012

C.N. Duatlon - RoDuathlon - Tg. Mures

Istoria personala cu FRCT...
http://www.maraton.info.ro/forum_thread.php?id=212&pag=1#rep5008
http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/1820-campionatul-national-de-ciclocros-2008-poiana-brasov/page__p__250184#entry250184
... m-a determinat sa stau departe de cursele organizate/federate (C.N.) timp de > 2 ani.
Iata ca, in sfarsit, lucrurile se schimba si nou infiintata federatie de triatlon (avand la baza cluburi particulare cu experienta in organizarea de curse pentru amatori) a reusit sa ma scoata din acest boicot letargic...
Premisele - concurs in centrul orasului meu de origine (Tg.Mures) organizat de baietii sufletisti de la Master Ski & Bike - mult prea atractive m-au determinat sa-l includ adhoc in calendarul competitional si am spus prezent pe 20-mai la START.

Pe scurt...

A fost un concurs reusit d.p.d.v. organizatoric - s-a vazut experienta MASTER SKI&BIKE!
Sincer, ma asteptam la incidente majore si chiar accidente la proba de ciclism (cunosc traseul ca-n palma - fiind in orasul meu natal) tinand cont de cele 6-viraje la 90° dintre care 2 de mare viteza!
Surpriza au fost cei 3-4 amatori (consacrati, de ex. Mircea Robert, Bruno Janos, Papp Jozsef) inscrisi la ELITE, pe considerente de traseu mai lung / mai potrivit pentru ce se antreneaza anul asta.
Cele cateva imbunatatiri pentru viitor ar fi:
- separarea cursei cadetilor, pe considerente de siguranta (au fost destui copii depasiti in mare viteza de juniorii si amatorii de top)
- educarea/atentionarea/blocarea cetatenilor plimbareti (traversand portiuni cheie din traseul de ciclism) ca se desfasoara concurs pe biciclete, in viteza mare (paradoxal s-au intamplat mici incidente cu asemenea cetateni si la alergare)
- decongestionarea punctului de alimentare prin organizarea lui exclusiv pe partea necarosabila
- masurarea mai exacta a traseului de alergare (nu cred ca am alergat in medie 3:31/Km in cei 5Km de inceput... 17:37/5Km ar fi o prea mare imbunatatire a recordului personal actual=18:50). Cel mai probabil tura a avut 920-930m.
- lungirea turei de ciclism (10 ture au fost greu de numarat pentru unii dintre amatorii de top, iar 20 de catarari la ELITE au fost un adevarat test de forta!)
- atentionarea/afisarea turei (pe un LCD mare) in care te afli la alergare, prin instalarea unui covor suplimentar 10-20m inaintea incheierii turei si separat de covorul de sosire (instalat pe culoar separat)
Ce mi-a placut:
- traseul de ciclism = spectaculos, cu expunere/prin centru (m-am simtit ca la marile curse de MOTOCICLISM VITEZA) ;-)
- prezenta unui sponsor de specialitate (HIGH-5) cu izotonic - o premiera penru CN
- traseul de alergare (practic dus-intors) cu vizibilitate asupra competitiei
- atmosfera relaxata (absenta de obicei la cursele cu sportivi legitimati)
In ce ma priveste, am reusit o cursa buna, fara puncte moarte si cu incheiere relaxata - neavand pe nimeni in apropiere/spate.
Recunosc ca m-a surprins placut sa ma vad reusind la alergare ritmuri f.bune (3:49/Km), prima tura venind chiar in 3:38/Km! Am dezbatut indelung alegerea bicicletei - http://forum.slowtwitch.com/gforum.cgi?post=3935603; - si a fost bine ca am participat pe Cervélo (31Km/h media). Asta dovedeste ca o bitza de triatlon poate fi rapida si pe trasee tehnice.
Am alergat primele 3 ture cu Daniel Szatmari,

apoi in turele 4-5 m-am distantat, mentinand ritmul de 3:31/tur.
La ciclism a fost depasire continua (35min/18Km)

cu 2-3 mici exceptii (podiumistii Juniori si poate castigatorul la 20-29).
Au fost cateva incidente care au "bulversat" competitia la Top-3 amatori, printre care:
- cazatura lui Attila Szasz (ciocnire la capatul urcarii in tura 3-4, era la 10m in fata mea).
- un tur in plus rulat la ciclism de catre Daniel Sz. si Joco Pulugor
Alergarea de incheiere a pornit sub semnul zambetului - e prima oara cand tranzitia-2 ma surprinde pe jumatate descaltat (am apucat sa scot piciorul doar din pantoful drept pe bicicleta) asa ca am alergat spre/prin tarc jumatate descult/incaltat! ;-)

Am incheiat cu o alergare buna 7:18/1.85Km fara nevoia de a sprinta.
Momentul final de tinut minte a fost premierea cu Dl. Nanulescu A. si ... imbracarea tricoului de Campion National +40ani! :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu